onsdag 4 oktober 2017

Trollspanarna

Länk till adlibris och bokus
Trollspanarna är Annika Widholms tredje bok om kompisarna Malva och Hanna som råkar ut för kusligheter. Tidigare finns Spökspanarna och Zombiespanarna och båda dessa är rysligt populära på min skola. Jag är ganska säker på att även Trollspanarna kommer att väcka flera läsares intressen.

I Trollspanarna är Malva och Hanna med sin klass på utflykt i skogen. Deras lärare Peter har ordnat så att de ska träffa Trulsa i skogen. Hon kan nämligen allt om skogen. Men Peter blir nästan sur på Trulsa när hon börjar berätta om trollen som bor i skogen. Troll finns bara i sagorna, säger Peter, inte på riktigt.

När Trulsa berätta färdigt om skogen så ska klassen gå en tipsrunda två och två. Det är gula markeringar utsatta i skogen som ska vara lätta att följa, men ändå går Malva och Hanna fel och hamnar vilse. Snart ser och hör de troll överallt. Trulsa har sagt att trollen helst kommer fram när det är mulet eftersom de inte gillar sol och nu mörknar himlen mer och mer.

Trollspanarna är spännande och alldeles lagom småkuslig när man går i lågstadiet. Texten är lättläst och perfekt när man vill ha en kapitelbok men inte är riktigt redo för de tjockare böckerna än. Jag tycker Spanarna-serien är en riktig succé och jag hoppas Annika Widholm och Jonna Björnstjerna, som gjort de härliga illustrationerna, fortsätter ge ut böcker om Malva och Hanna.

Tusen tack till Hegas för recensionsexet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar