torsdag 9 november 2017

Myran och gåtorna

Länk till adlibris och bokus
Myran is back! Och nu går han i ettan, har lärt sig att läsa och älskar att läsa gåtor och testa dessa på alla han känner. Och så är han snabbast i klassen på att springa. I alla fall tills hans ärkefiende Eva springer förbi honom.

Precis som i En Myras liv  är Myran och gåtorna en vardagsnära berättelse full av igenkänning för den som går på lågstadiet. I förra boken skilde sig Myrans föräldrar och sen dess bor Myran varannan vecka hos mamma och varannan vecka hos pappa. Det finns så klart bra saker med att ha mamma eller pappa för sig själv varannan vecka, men det jobbigaste är att Myran alltid måste längta efter någon.

Lite jobbigt är det också att mamma gått och blivit kär i badvakten Jesper. Myran gillar verkligen Jesper, men just därför får också Myran dåligt samvete för samtidigt vill han ju inte att pappa ska bli ledsen. För pappa är ingen kär i. Och hur känns det egentligen när man är kär? Efter att ha upptäckt att Eva faktiskt älskar gåtor lika mycket som Myran själv känns det som om Myran har magen full av varm choklad. Är det så det känns när man är kär?

Linn Gottfridssons andra bok om Myran lämpar sig precis som den första mycket väl för högläsning och är underhållande för både stor och liten. Fortfarande blir jag alldeles varm inom mig när jag läser om Myran, men jag tycker nog ändå att första boken är ett snäpp vassare. Fast så brukar det ju å andra sidan vara med första förälskelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar