måndag 4 december 2017

Du känner mig så väl

Länk till adlibris och bokus
Kärlek vid första ögonblicket har man ju hört om, men vänskap vid första ögonblicket? Du känner mig så väl av David Levithan och Nina LaCour skulle man nästan kunna säga beskriver detta. Eller de kommer åtminstone väldigt nära i sin beskrivning av Marks och Kates begynnande vänskap. Vänskap vid första ögonblicket är kanske något missvisande, för de båda har haft matte tillsammans i ett helt år, bara att de aldrig tidigare har pratat med varandra. Men under Pride-veckan i San Fransisco stöter de på varandra på en bar och där inleds deras vänskap.

Båda två bär på kärleksbekymmer. Mark är kär i sin bästa vän, Ryan, som under samma kväll hånglar upp en annan kille. Kate ska denna kväll träffa vad hon tror är sitt livs kärlek, Violet, som hon fram tills nu endast pratat, chattat och mejlat med, men hon vågar inte riktigt, missar mötet och kanske försitter hon sin chans för all framtid.

Kvällen som börjar med att Kate och Mark båda känner sig miserabla slutar trots allt med att bli en fantastisk kväll och dessutom blir det början på en stark ömsesidig vänskapsrelation.

Kärleksbekymmerna fortgår romanen igenom, med skillnaden att Mark och Kate nu har varandra att stötta, peppa och stärka. Du känner mig så väl är en väldigt fin berättelse om betydelsen av riktiga vänner och starka vänskapsband men också en hyllning till Pride och att våga var den man är.

Stort tack till Modernista för recensionsexet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar