torsdag 7 december 2017

Luridiumtjuven

Länk till adlibris och bokus
William Wenton bor i Norge på hemlig adress. Att han heter Wenton i efternamn är så klart också hemligt och familjen kallar sig sen åtta år tillbaka för familjen Olsen. Varför familjen lever under taget namn och varför man flydde från England har William aldrig fått någon bra förklaring på. Det enda han vet är att hans morfar försvann strax innan de blev tvungna att fly.

Williams morfar var en av världens skickligaste kryptologer, han var alltså expert på att lösa koder och kluriga problem och William har ärvt denna förmåga. William ser fram emot att hans klass ska få besöka Omöjlighetsutställningen på Vetenskapshistoriska museet som turnerat världen över och som visar upp Omöjligheten, världens mest komplicerade kod som ska vara nästintill omöjlig att knäcka. Till allas förvåning löser William koden och sätter därmed sig själv och sin familj i direkt livsfara.

William skickas till ett vetenskapligt institut i England och här får han äntligen veta sanningen om sin morfars mystiska försvinnande, sin egen familjs hemlighet och varför han själv svävar i livsfara.

Bobbie Peers har skrivit Luridiumtjuven som inledningsvis är väldigt spännande. Tyvärr tyckte jag att dem tappade fart efter ett tag, eller så var det bara jag som tröttnade, men för den som gillar actionäventyr med en del sci fi-inslag och tekniska innovationer så är det här en bok att rekommendera. Fortsättning följer i bok två, Kryptalportalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar