lördag 12 maj 2018

Good dog McTavish

Länk till adlibris och bokus
Familjen Peachey befinner sig i kris! Mamma Peachey har efter att i flera år försökt hålla ordning på sina tre barn och sin make sagt upp sig från sitt uppdrag som mamma. Nu ska hon istället enbart koncentrera sig på sig själv och träna yoga. Därmed är det slut på att laga mat till en familj som antingen inte gillar maten eller inte kommer i tid till middagen, det är slut på att försöka schasa upp barnen ur sängen på morgnarna för att försöka få dem att komma i tid till skolan och det är definitivt slut med att städa upp efter alla, diska, tvätta kläder och sortera strumpor. Det får familjen allt klara själva!

Det är bara det att ingen annan i familjen Peachey fixar någon av dessa sysslor och sakta men säkert förfaller både hem och moral i familjen Peachey. Eftersom ingen orkar laga mat växer högarna med pizzakartonger och eftersom ingen orkar (eller vet hur man) tvättar kläder växer smutstvätthögarna till berg och inte ens pappa Peachey kommer längre i tid till sitt jobb eftersom alla försover sig på morgnarna.

Det är lillasyster Betty som kommer på lösningen för familjen. Om man adopterar en hund kanske man får kläm på det här med rutiner igen och dessutom gör man en god gärning. Sagt och gjort så adopterar familjen den herrelöse hunden McTavish. Vad de inte vet är att det i själva verket är McTavish som adopterar familjen Peachey för att ta sig an dem och göra en god gärning.

Good dog McTavish är Meg Rosoffs första bok för en yngre målgrupp och det är en oerhört charmig berättelse och något av en kärlekshyllning till hundar och hur de kan styra och påverka en hel människofamilj till det bättre. Och vill man läsa mer om hur det går för familjen Peachey och McTavish så finns det faktiskt en uppföljare! McTavish goes wild heter den och kom ut på engelska för mindre än en månad sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar