tisdag 8 maj 2018

Osynliga Emmie

Länk till adlibris och bokus
Trettonåriga Emmie är tyst, blyg, har få vänner (egentligen bara en, Brianna) och få talanger och är på det hela taget osynlig i både klassrummet och på skolan hon går i. Katie, däremot, som går i Emmies klass, är Emmies raka motsats. Katie är utåtriktad, sportig och duktig på det mesta hon gör. Med andra ord: en typiskt populär tjej som alla vill hänga med!

Det Katie och Emmie dock inte vet är att de båda två är kära i samma kille, Tyler Ross. Men medan Katie mer eller mindre redan fixat en dejt med Tyler så håller Emmie sin kärlek hemlig. Den enda som vet nåt om Emmies känslor är Brianna. Brianna är i sin tur i hemlighet kär i en annan kille och tjejerna bestämmer sig för att på skoj skriva varsitt klyschigt kärleksbrev till killarna. Det är så klart aldrig meningen att någon annan ska få se dessa brev, men ödet gillar att blanda sig i och Emmies brev till Tyler råkar hamna i fel händer. Katastrofen är ett faktum och snart känner hela skolan till Emmies hemliga känslor.

Men det är här Katie blandar sig i. Hon vet ju att den osynliga tjejen i klassen inte utgör något hot mot hennes och Tylers kommande dejt och ställer helt enkelt upp på Emmies sida och försvarar henne mot alla som nu börjat göra sig roliga på Emmies bekostnad. Den här twisten kan tyckas lite väl bra, sådana helylletjejer som Katie kan väl knappast vara på riktigt? Men allt får i slutändan sin geniala förklaring!

Osynliga Emmie av Terri Libenson är som en blandning mellan serieroman och vanlig roman och har dessutom lite av dagbokskaraktären över sig (tänk Dagbok för alla mina fans), vilket gör den till en både lättläst och snabbläst bok. Och som sagt, ett genialt upplägg av Libenson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar