fredag 26 juni 2020

Hitta Tjina!

Länk till adlibris och bokus
Ända sen den dagen efter sportlovet i femman då Tjina började i deras klass har det varit de tre: Tjina, Svante och Saga. När Tjina är med händer det alltid roliga grejer, det är som att det är hon som får dem att hända. Men så en dag, lika plötsligt som Tjina dök upp, lika plötsligt är hon borta. Utan ett ord har hon försvunnit. Svante och Saga är övertygad om att Tjina blivit kidnappad, kanske av Korv-Oskar, han som jobbar i grillen och som Tjina verkar känna och som också är borta.

Fröken säger dock att hon fått ett brev från Tjinas pappa där det står att de var tvungna att flytta hastigt men den förklaringen köper inte Svante och Saga. Varför hör då inte Tjina av sig eller svarar när de försöker kontakta henne? Svante och Saga börjar på egen hand nysta i vart deras kompis kan ha tagit vägen och ju mer de nystar desto konstigare blir det. Uppenbarligen har Svante och Saga inte alls känt Tjina så bra som de har trott. Varför verkar alla tro att Tjina heter olika saker till exempel? Varför dyker det upp hotfulla meddelanden och vad har ett hotfullt motorcykelgäng med försvinnandet att göra?

Hitta Tjina! av Moni Nilsson är en fartfylld och rolig mysdeckare för mellanstadiet som lika mycket utöver mysteriet med den försvunna Tjina är en berättelse om stark vänskap. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar