måndag 29 juni 2020

Jag vet vem du är

Länk till adlibris och bokus
Agnes går i nian och är efter att ha blivit dumpad på ett ganska fult sätt av sin förra pojkvän rätt så less på allt vad killar heter. Hennes dagar är hur som helst ändå rätt fullspäckade med träning, plugg och att hänga med bästa kompisen Kim, så en pojkvän klarar Agnes sig utan. 

Men så en dag börjar hon få kryptiska mail av någon som kallar sig Ennis. Han skriver att han vet vem hon är, att hon är söt och att han gillar hennes skratt. Med mera. Och så en haiku-dikt. Till en början ignorerar Agnes mailen. Men efter ett tag börjar hon bli nyfiken och kan inte låta bli att kolla om det kommit något nytt mail. Det måste vara någon i hennes närhet som skriver till henne, han känner nämligen till detaljer i hennes utseende som man bara kan upptäcka på nära håll. Men vem är det? Agnes känner sig iakttagen ibland, ibland undrar hon om hon är förföljd. Men till slut tar hon mod till sig och skickar ett svars-mail. 

Jag vet vem du är
är en nyutgåva av Kerstin Svevars bok med samma titel från 2013 med uppdaterat bokomslag, ett omslag som tyvärr är oerhört missvisande. För precis som när man läser baksidestexten får man uppfattningen om att det här är en slags stalker-historia. Men se det är det nu inte. Istället utvecklar sig det hela till en riktigt gullig kärleksberättelse med lyckligt slut och allt. Det är med andra ord synd att förlaget valt att locka med spänning och otäckheter som stalking när det i det här fallet inte alls hade behövts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar