torsdag 14 april 2022

Hon vet allt om oss

Länk till adlibris och bokus
Corinnes mamma har gått bort och enda sen dess har hon i skolan känt sig som "tjejen med den döda mamman". Alla tittar och viskar, behandlar Corinne med silkesvantar. Så för att komma bort från stämpeln så bestämmer sig Corinne för att byta skola när det är dags att börja sjuan. 

En del av skolan är avstängd på grund av renovering och en dag hittar Corinne och några av hennes nya klasskompisar kuratorns övergivna rum. Det går att ta sig in dit genom ett fönster och det här rummet gör kompisarna till sitt. Corinne sätter sig av en slump bakom kuratorns skrivbord och det som till en början är en tramsig lek blir så småningom allvar när Corinne tar på sig rollen som aktiv lyssnare av det kompisarna berättar. Var och en bokar in sessioner med Corinne och var och en lättar de på sina hjärtan. Men för egen del känner Corinne att hon snärjt in sig i ett hörn av lögner. Ingen av hennes nya klasskompisar vet något om henne eller hennes bakgrund och allt mer tiden lider desto svårare blir det att berätta sanningen. Vem ska Corinne lätta sitt hjärta för? 

Kajsa Gordan gör fina och trovärdiga porträtt, men själva handlingen i Hon vet allt om oss känns något naiv och otrolig. Hela grejen med att Corinne agerar kurator känns för konstlad, tycker jag. Annars fin bok som tar upp tankar och känslor som många i yngre tonåren bär på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar