tisdag 12 april 2022

Humlan Hanssons hemligheter

Länk till adlibris och bokus

Efter att ha varit hemma i två veckor med vattkoppor kommer Humlan Hansson tillbaka till sin klass bara för att upptäcka att hennes bästa kompis Nour har svikit henne och blivit kompis med hästtjejerna! Det är en katastrof! Vem ska hon nu hänga med i skolan? Vem ska hon nu berätta sina hemligheter för? Och tillsammans med vem ska hon nu snacka skit om hästtjejerna? På nåt vis måste hon vinna tillbaka Nour. Men hur?

Utanför skolan har Humlan också det kämpigt. Humlans faster Fanny har tappat livsgnistan och blivit inlagd på en psykiatriavdelning. Eftersom Humlan ser upp till Fanny, hon ska ju bli konstnär precis som sin faster, så måste Humlan jobba för att Fanny ska få livsgnistan åter. Och vad betyder mammas sparade fotografier och kärleksbrev från innan Humlan fanns? Är mamma ens kär i pappa?

Samtidigt som Humlan har sina egna bekymmer med kompisar och livet i skolan att tackla måste hon försöka tolka och förstå vuxenvärldens komplicerade känslor. Det är verkligen inte lätt att växa upp. 

Humlan Hanssons hemligheter av Kristina Sigunsdotter och Ester Eriksson blandar humor och svärta på ett skruvat vis men håller balansen väl mellan allvar och komik. Illustrationerna förstärker Humlans berättelser och bidrar både till humorn och till känslan av originalitet i Humlan Hanssons hemligheter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar