torsdag 14 april 2022

Som en gatuhund

Länk till adlibris och bokus
Liam är en ung man som växer upp i förorten. Han bor fortfarande hemma, men tillbringar mycket tid hemma hos flickvännen Alima. Liam varken jobbar eller pluggar. Istället drar han in pengar på att sälja marijuana tillsammans med några kompisar som tidigt valt en kriminell bana. Drömmen om att dra in riktigt stora pengar och kunna köpa sig snygga kläder, schyssta klockor, bilar - sånt som syns och som inger respekt, driver Liam och hans kompisar att gå över från att sälja weed till att sälja tyngre grejer som kokain. Det är där de riktigt stora pengarna finns. Pengarna börjar rulla in och Liam köper inte bara nya grejer till sig själv, han köper dyra presenter till flickvännen och betalar pappas räkningar. Men Alima gillar inte vad Liam gör och Liams pappa uppskattar det verkligen inte. Han förstår ju var pengarna kommer ifrån och kallar Liam för gatuhund. 

Att sälja droger är så klart ingen barnlek och när Liam och hans kompisar råkar i bråk med ett rivaliserande gäng blir det riktigt farligt. 

Som en gatuhund av Jali Madi Susso är en lättläst kortroman om utanförskap och gängkriminalitet. Men det är också en berättelse om kärlek och vänskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar