onsdag 30 november 2022

Vild ilska

Länk till adlibris och bokus
Benjamin är hemligt kär i Elias som går i hans klass. Elias kan vara det som får honom att fortsätta orka gå till sin skitskola. Kanske kompisen Julia också, men annars hade han lätt kunnat skita i att komma hit. För trots otaliga möten med lärare, rektorer och föräldrar så slutar inte hans plågoandar vara på honom. Varje dag är det något, en snusprilla i nacken, något glåpord, en menande blick. 

En vinterkväll går Benjamin ut i skogen. Han behöver promenera av sig lite. Då inträffar en öronbedövande smäll och ett starkt ljussken bländar honom. Efteråt blir Benjamin helt varm i hela kroppen. Och så törstig. Nästa dag kan Benjamin läsa på nyheterna om att en bolid slagit ner i skogen. Det är en sten från rymden som brunnit upp i atmosfären och som då kan framkalla ett starkt ljussken. Men något mer än en vanlig rymdsten måste det ha varit för Benjamin är inte längre som förr. Han upptäcker att han när han blir arg kan flytta på föremål. Det börjar med små föremål, men snart får ilskan inom honom att flytta på allt större saker. På så vis kan han också ta ut sin hämnd på sina mobbare. Problemet är bara att Benjamin inte kan kontrollera sin förmåga. Eller sin ilska. 

Vild ilska av Camilla Jönsson är en lättläst bok från 12 år ca. Berättelsen för tankarna till Stephen Kings Carrie och är första delen i en skräckserie som heter Fenomenet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar