fredag 11 november 2022

Andetag

Länk till adlibris och bokus
Jennifer Nivens Andetag inleds alldeles när sommaren ska ta sin början. Claudine har gjort planer för sommaren, sommarlovet som ska bli det sista innan allvaret börjar på college. Men när hennes pappa släpper bomben om att han och Claudines mamma ska skiljas omkullkastas alla sommarplaner.

Claud följer istället med sin mamma till den lilla ensliga ö som mamman har stark anknytning till. Där träffar Claud Jeremiah Crew som sommarjobbar. Det finns en laddning mellan de båda och Claud inser att han är den perfekta sommarflirten, en kille hon kan upptäcka lusten och åtrån med utan att blanda in några känslor. För efter sommaren kommer de ju aldrig att träffas igen. Men Jeremiah är en komplex person. Claud vill att han delar med sig till henne så som hon delar med sig av sina bekymmer. Och när sommaren närmar sig sitt slut har Jeremiah kommit att betyda något mycket mer än bara en sommarförälskelse. 

Nivens roman är mysig sommarläsning som bjuder på känslor av förälskelse, kärleksrus och lata dagar med en känsla av att sommaren trots allt har ett slut. Men jag hade hoppats på lite mer än den romantiska feelgood som Andetag nu är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar