måndag 6 februari 2023

Hotell Sista chansen

Länk till adlibris och bokus
Föräldralöse Seth Seppi är en hunsad kökspojke på det lilla hotellet Sista chansen. Ägarparet Horace och Nora Degberg samt deras dotter Tiffany kör med Seth från morgon till kväll. Hans enda egentliga vän är katten Belladonna. I vanliga fall brukar ruljangsen på hotellet vara rätt så lugn, men nu väntas ett större sällskap magiker ta in på hotellet och de har ställt noggranna och speciella krav på sin vistelse. Middagen är särskilt genomtänkt, men så visar det sig att VIP-gästen i sällskapet, Doktor Thallomius är allergisk mot hallon, som ju desserten består av och Seth får då i uppdrag att tillaga en dessert enbart för doktorn. Seth lägger ner själ och hjärta i efterrätten för att få den perfekt för den viktiga gästen och han bär själv in desserten som är försedd med en liten handskriven lapp med Thallomius namn på.  Efter att Seth dukat fram desserten låses dörrarna in till middagssalen då sällskapet kräver att få vara ostörda. Det som händer sen är verkligen olyckligt. Thallomius dör under efterrätten, till synes förgiftad av den dessert Seth ställt i ordning till honom. 

Seth är givetvis oskyldig, han har varken uppsåt eller anledning att ta livet av den store magikern. Men hur ska han kunna bevisa sin oskuld när alla andra verkar tro att han är gärningsmannen? Seth måste själv lösa mysteriet med att finna den skyldige för att kunna rentvå sitt eget namn. Men hur ska han kunna lyckas med detta när magiska krafter tycks vara inblandade? 

Hotell Sista chansen av Nicki Thornton kombinerar fantasy-genren med deckaren. Det är lite som om Harry Potter hade skrivits av Agatha Christie. Här finns berättarglädjen, genomtänkta namn, ett gåtfullt slutna-rummet-mord och inte minst magin. En riktigt trevlig bok att läsa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar