söndag 23 oktober 2011

Semlan & Gordon - del 4

Åh, Semlan, vad jag gillar dig! Jag blir så glad av att läsa Moni Nilssons böcker om Semlan och Gordon. Även om Semlan nu har gått och blivit tonåring i Svarta hål och brustna strängar är hon fortfarande en obekymrad och livsbejakande tjej med hög självkänsla och gott självförtroende. Det är så skönt att inte behöva läsa om ännu ett barn eller tonåring med problem eller som far illa.

Svarta hål och brustna strängar börjar alldeles innan Semlan och Gordon ska börja 7:an. Under sommaren har Semlan blivit tillsammans med Lino och Semlan och Gordon har slagit kyssrekord, vilket man kan läsa om i förra boken om Semlan och Gordon, Kärlek, kyssar och rekord. Som de kyssmästare de är håller Semlan och Gordon en kysskola som blir en succé och som också leder fram till att Gordon blir tillsammans med Alice. Tyvärr så blir det inte fullt så härligt när 7:an väl börjar. För det första kommer Semlan fram till att hon nog är mer intresserad av sin nye granne Kevin, än vad hon är av Lino. För det andra så är Gordon alltid upptagen med Alice numera, vilket får Semlan att känna sig farligt nära randen av ett svart hål. Och för det tredje så drabbas hela skolan av körtelfeber, aka kyssjukan, vars smittkälla går att spåra till en viss kysskola. Och sen så har vi ju det där med föräldrarna som hela tiden ska ha hemligheter för sig.

Svarta hål och brustna strängar är ännu en härlig Semlan och Gordon-bok som trots sin lättsamma ton ändå innehåller djup och meningsfullt innehåll. Gillar, gillar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar