lördag 24 mars 2012

Iris Karlssons värsta sommar

Sommarlovet har börjat men Iris Karlsson förbereder sig för sin värsta sommar. Hon ska tillbringa sommaren hos farmor, men ända sedan farfar dog för ett halvår sen, är gråta det enda farmor har gjort och Iris bävar inför att träffa farmor och tillbringa all tid ensam med henne. Men när Iris hoppar av tåget står en helt ny farmor och väntar på Iris. Farmor har tröttnat på att sörja farfar och har istället köpt en ny motorcykel och skinnställ. Farmor vill istället göra det mesta av livet den tid hon själv har kvar och testa på så mycket nya saker som möjligt. Iris får hänga med på farmoderns roadtrip genom Sverige med dalarna som mål. För i dalarna väntar nämligen Conny, farmors nätdejt.

Det blir en fartfylld och inte minst händelserik resa under vilken Iris och farmor hinner bryta sig in i en stuga, snatta glass (fast de ångrar sig och betalar i efterhand) samt vara med om ett bankrån och bli efterlysta av polisen! I Iris mage pickar ständigt en orosfågel och faktum är att det många gånger är Iris som får rycka ut och rädda farmor ur diverse situationer men också få farmor att börja prata om saknaden efter farfar. Och i slutändan så visar sig Iris värsta sommar trots allt bli hennes bästa sommar.

Iris Karlssons värsta sommar är Elin Lindells debut som barnboksförfattare och enligt Elin själv så är Iris Karlssons värsta sommar den bok hon själv hade velat läst som åttaåring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar