torsdag 28 februari 2013

Motståndarna

Tove är nyinflyttad på Söder i Stockholm, det är mitt i sommaren och skolan börjar inte än förrän om ett par veckor. Nere på gården har man renoverat fotbollsplanen och där träffar Tove Noel. Noel är lika fotbollstokig som Tove och de kommer genast bra överens. Självklart håller de dessutom på samma lag i allsvenskan. Eller det är i varje fall vad de båda tror. För efter derbymatchen mellan Hammarby och AIK står det klart för dem båda att de hejar på varandras motståndarlag. Kan man vara kompisar även om man hejar på olika lag?

Hammarby ligger dessutom nu farligt nära att åka ur allsvenskan efter att AIK's nya stjärnspelare satte en straff mot Hammarby. Även Noels storebror, Tobbe, är ett inbitet Hammarbyfans och när han och hans polare får reda på att AIK's nye stjärnspelare bor på samma gård som de, är det givet att de ska hämnas, som de sanna Bajenfans de är. Och Tobbe räknar med att Noel ställer upp som därmed ställs inför ett oerhört dilemma. För inte nog med att han tycker Tobbes hämnd är obehaglig, stjärnspelaren är dessutom pappa till Tove.

Motståndarna är första delen av tre i serien Fans!, skriven av Arne Norlin och Andreas Palmaer, och handlar, som kanske framgått ovan, om fotboll. Det handlar mycket om fotboll! Lite för mycket för min smak, men det är samtidigt en ruggigt spännande bok. När boken slutade var min första tanke att "Nej, så här kan det väl inte sluta!" Jag är uppriktigt sagt väldigt nyfiken på att få läsa mer om hur det går för Tove och Noel. För även om det fokuseras mycket på fotboll så är detta trots allt också en bok om relationer och detta tycker jag är spännande. Motståndarna är en väldigt passande titel på boken där värderingar och lojalitet ställs mot varandra. Det är fattig mot rik, pojke vs flicka, familj vs kärlek/vän och AIK mot Hammarby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar