onsdag 20 mars 2013

Hårdkokta fakta om ägg


Lena sjöberg, som härom året kom ut med Kalla fakta om is, är nu, lagom till att påsken nalkas, aktuell med Hårdkokta fakta om ägg.  Målgrupp för denna fantastiskt fina och välillustrerade bok må i första hand vara lågstadiet, men även äldre barn, och vuxna, har stor glädje av att läsa eller bara bläddra i denna bok. Sjöberg berättar mer eller mindre ALLT om ägg och sådant som har med ägg att göra. Bokens ämne spänner sig från naturvetenskap till religion, pyssel och matlagning! Man får lära sig hur hönsägg blir till, hur olika vattenlevande djurs ägg ser ut, varför ägget ofta har en symbolisk plats i olika religioner, varför man firar påsk - och hur man firar och har firat påsk genom tiderna. Och mycket, mycket mer. All fakta presenteras i små faktarutor tillsammans med rika illustrationer som erbjuder sann läs- och lärglädje. Det skulle inte förvåna mig det minsta om Hårdkokta fakta om ägg under året nomineras till en rad litterära priser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar