måndag 30 december 2013

Sockerbullen på Kruskakullen

Den här rara boken fick följa med mig hem från biblioteket av den enkla anledningen att jag blev nästintill förälskad i bokomslaget. Så söt!

Det är Carin och Stina Wirsén som skrivit och illustrerat
Sockerbullen på Kruskakullen, som nästan ser ut som en kok(kak-)bok och som innehåller mycket trevliga och söta bilder och en mysig berättelse.

I den lilla staden finns ett litet bageri som drivs av den lilla tanten och hennes tvillingar Näpen och Häpen. Näpen och Häpen har ända sen vaggan fått lära sig rulla bullar, kringla kringlor och skilja på florsocker och vaniljsocker. Det lilla bageriet, som både bakar sötsaker och frukostfrallor, har stor omsättning på bakverk. Men trots att kunderna bara blir fler, så blir det alls inte mer pengar i kassan. Det verkar som att någon knycker från det lilla bageriet.

Men när tjuven avslöjats och fått gå tillbaka till bageriet med skammens röda färg på kinderna så inleds istället ett trevligt samarbete som så småningom leder till att man också öppnar pensionat och döper det kombinerade bageriet och pensionatet till Sockerbullen på Kruskakullen.

Detta är en väldigt snäll bok, som passar för högläsning för barn i förskoleåldern. Här finns en del svåra ord, och jag reagerar lite på att det inte ges några förklaringar till all avsaknad av pappor. Men förhoppningsvis blir detta något man kan prata om under läsningen. I övrigt är berättelsen väldigt charmig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar