söndag 31 augusti 2014

Majsans mysterium

Se mer på adlibris eller bokus
Majsan tänker bli detektiv när hon blir stor för hon är så himla bra på att känna på sig när det ska hända saker. Men för att bli en bra detektiv måste man lösa mysterier och då måste man ju först hitta ett mysterium att lösa. Och Majsan känner på sig att det ligger ett mysterium och trycker alldeles runt knuten.

Tillsammans med sin medhjälpare (alla detektiver måste givetvis ha en medhjälpare!), katten Kaxe, ger hon sig ut i grannskapet och letar ledtrådar. Men när Majsan inte hittar några ledtrådar bakom grannens rosenbuske eller i nästa grannes redskapsbod så bestämmer hon sig för att hon lika gärna kan leta igenom alla grannarnas trädgårdar. Vilken tur för dem att de har en äkta detektiv i kvarteret som kan leta upp mysterier!

Tyvärr hittar Majsan aldrig något mysterium, men nästa dag kan man läsa i tidningen om en brottsvåg som dragit fram genom staden! Mysteriet kanske äntligen kan lösas, men bara om Majsan först gillrar en fälla.

Annika Gianninis Majsans mysterium är en väldigt charmig och humoristisk historia med livfulla illustrationer. Textmängden på varje sida är begränsad och de mer traditionella boksidorna med text varvas med hela sidor med serierutor och pratbubblor, vilket ökar läsvänligheten. Bäst med boken är nog ändå Majsan, en kavat och livlig tjej som kanske har lite väl livlig fantasi ibland, men som blir en väldigt trevlig bekantskap under dessa knappt nittio sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar