torsdag 11 september 2014

The chain

Se mer på adlibris eller bokus
Titeln på Keith Grays bok The Chain anspelar på hur fyra personers liv länkas ihop av en och samma bok.

I den första berättelsen får vi träffa Cal som är trött på att alltid vara den duktiga, skötsamme killen. Han försöker istället bli en i det gäng som ständigt mobbar honom. Men för att få vara med de tuffa killarna måste Cal genomföra en utmaning som han inte är helt säker på att han kommer att klara.

I den andra berättelsen träffar vi Joe, en kille som har allt det mod som Cal saknar och som känner att han måste axla ett större ansvar efter att hans far försvunnit och lämnat honom och hans mamma mer eller mindre barskrapade. 

Den tredje historienberättar om Ben, en egenkär skitstövel till kille som försöker hantera två flickvänner samtidigt. Det går väl sådär...

Sista berättelsen handlar om Kate, vars pappa är döende. Men med bokens hjälp, samma bok som figurerar i de tre tidigare berättelserna, finner hon helande kraft.

Det är snyggt hur berättelserna glider över i varandra även om berättelsen med boken som skickas vidare känns aningens konstlad. Det funkar hur som helst och de fyra korta historierna i sig är tänkvärda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar