fredag 6 mars 2015

Lättsamt. Men fruktansvärt tröttsamt.

Läs mer på adlibris eller bokus
ttyl av Lauren Myracle uppmärksammades när den gavs ut 2004 som första bok som helt och hållet är skriven i chatt-form. Men det var inte bara stilen som väckte uppmärksamhet, dess språkbruk och innehåll av sexuell karaktär gjorde nämligen att boken också kommit att toppa listan över böcker som amerikanska medborgare velat bannlysa. Förutom det här med att det snackas om att raka sig mellan benen, som jag innerligt hoppas är en dålig översättning av raka bikinilinjen, så stör inte språkbruket mig så mycket. Men formen, däremot...

De tre femtonåriga tjejerna Angela "SnowAngel", Zoe "Zoegirl" och Maddie "MadMaddie" är bästisar och går på high school. De träffas dagligen i skolan och kvällsligen och på helger på chatten. Här snackar de om dagens eller veckans händelser, förälskelser, skola, tv-serier, allmänt skitsnack och annat som är viktigt i en tonårings liv. Det är väldigt lättsamt. Men fruktansvärt tröttsamt .

Att läsa sida upp och ned med chattkonversation blir ungefär som att spionera på någon man inte känner genom att att läsa deras chattloggar. Och det kanske låter lite spännande. Men det är det inte! Jag känner absolut inget engagemang för de tre tjejkompisarna. Överhuvudtaget. Det är fruktansvärt ytligt och handlar egentligen mest om skvaller, snygga killar och vilka kläder tjejerna ska ha på sig, inklusive parfym och smink. Visst vänjer man sig vid att läsa i chattform, men det är så själlöst. Det positiva är dock att det går undan att läsa eftersom det mesta kan skummas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar