onsdag 10 juni 2015

Splods öga

Läs mer på adlibris eller bokus
I en helt vanlig familj finns det en hemskt glömsk pappa. Mamman, som ska åka iväg på konferens förmanar honom att köpa mjölk till nästa dag, men givetvis glömmer pappan och när frukostflingorna ska serveras de två barnen morgonen därpå så finns det ingen mjölk. Men det är ju snabbt ordnat. Pappan sticker ut för att handla mjölk. Men sedan dröjer det väääääldigt länge innan han kommer tillbaka. Fast mjölken har han åtminstone med sig. Tillsammans med en förklaring till varför det tog så lång tid.

Det visar sig nämligen att pappan först blev kidnappad av ett rymdskepp, sen hamnar han på ett sjörövarskepp och tvingas gå på plankan men blir i sista stund räddad av professor Steg som kommer flygandes i sin luftballong (eller "professors Stegs Svävande-Boll-Person-Transport" som professorn själv kallar farkosten). Tillsammans med professor Steg ramlar pappan in i nya galna äventyr som inkluderar wumpirer, galaktiska poliser, tidsresor och Splods öga!

Neil Gaiman och Chris Ridell, som står för illustrationerna, har tillsammans gjort denna helt galna och fartfyllda berättelse som fått titeln Splods öga - ett galaktiskt äventyr. Pappan i familjen påminner ruskigt mycket om Neil Gaiman själv och det blir nästan som att man läser en slags metaberättelse. Det är smart gjort, helknasigt och väldigt roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar