söndag 23 augusti 2015

Sommarens bästa...

Kulturkollo såg den här veckan tillbaka på sommaren 2015 och uppmanade sina läsare att lista det bästa av sommarens upplevelser och händelser. Jag gör ett försök så här när veckan nästan är slut:

Sommarens…
Bästa bok
Alltså... jag är lite besviken. Jag har inte haft den där wow-läsupplevelsen i sommar. Som vanligt så blev det inte riktigt så mycket läst som jag tänkt mig, men det brukar ju ändå alltid finnas någon bok som ger mig den där wow-känslan. Men njä... Det närmsta blir i så fall Bea Uusmas Expeditionen. Min kärlekshistoria Visst gillade jag flera av sommarens lästa böcker, men tyvärr inga översvallande känslor någonstans.

Bästa tv/film
Nä, den här hoppar jag över.

Bästa dag
Helt klart när jag och sambon spontant drog till Bornholm och cyklade från Rönne till Allinge. Fantastiskt väder, fantastisk fin ö och en ljuvlig solnedgång.

Projekt
Gav sambon en nybörjarkurs i vindsurfing när han fyllde år. Det slutade med att jag joinade och semestern inleddes med att trä på sig våtdräkt, försöka förstå det här med vindriktningar, dra upp tunga segel och ramla i plurret oräkneliga gånger. Och frysa om tårna (det här var innan sommarvärmen kom). Och jag är helt nöjd med att efter fullbordad kurs faktiskt bara kunna stå på brädan och surfa i en riktning. 

Skönhetsupplevelse
Alltså, Bornholm var fantastiskt vackert! Att cykla genom pittoreska byar, skåda långsträckta vita stränder, stupande kustlinjer, klippiga stränder, vidder med sädesfält och lummiga skogar. En natt på Bornholm räcker inte långt. Hit måste jag fler gånger!

Nya bekantskap

Inte helt ny, snarare nygammal bekantskap: Korsord! Har löst korsord som en tok i sommar. (därav få lästa  böcker) Jättemysigt att sitta och klura med både i skärgårdsstugan framför brasan som på stranden en solig dag.

Lärdom
Jag tycker ju att jag borde ha lärt mig från förra sommaren. Och förra sommaren igen. Och den innan den. Och så vidare. Hur mycket tid jag än tror mig ha över för att läsa en ocean av böcker så hinns det inte med! Så jag behöver med andra ord inte släpa hem kilovis med böcker innan semestern för att jag tänker att jag ska läsa så himla mycket... Men å andra sidan. Jag tror knappast att jag kommer att ha lärt mig till nästa år heller, det är ju dessutom bra att ha lite att välja bland.

Kulturupplevelse
Möjligen en tvivelaktig kulturupplevelse, men att delta i frågesporten På styret, som Babel i Malmö och Mejeriet i Lund höll i, tyckte jag var riktigt kul. Det är precis vad det låter som: Som På spåret, fast från cykel och med destinationer i Lund och Malmö. Hoppas på en ny omgång nästa sommar!

2 kommentarer:

  1. Korsord är riktigt kul, brukar ha med en korsordstidning på semesterresor, det är ju trots allt inte riktigt alltid som det passar med en bok :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Perfekt när man samtidigt vill kunna delta lite i samtal runt omkring en.

      Radera