onsdag 24 februari 2016

Kalas och katastrof

Se mer på adlibris eller bokus
Emilia fyller år nästa lördag och då ska hon ha kalas! Det här har Emilia sett fram emot i flera månader. Det är så många i klassen som redan fyllt år och har haft kalas och nu är det äntligen Emilias tur. I Emilias klass måste man bjuda alla eller ingen om man ska ha kalas. Men nu bor Emilia och hennes pappa i en trång lägenhet och därför har det blivit bestämt att det räcker med att Emilia bjuder alla tjejerna bara. Och det går ju lika bra.

Sista lektionen kommer och Emilia får äntligen dela ut sina inbjudningskort. Det ska bli ett så bra kalas! Men det saknas ett inbjudningskort. Det som inte får hända har just hänt: Emilia har glömt bort Julia, den nya tjejen som började i klassen för en vecka sen. Hur kunde hon glömma! Den nya tjejen är jätteledsen, alla i klassen är arga på Emilia och Emilia själv är ledsnast av alla. Det var absolut inte meningen att det skulle bli så här och nu är det säkert ingen som vill gå på hennes kalas. Men som tur är har Emilia en snäll pappa som kan ställa saker och ting till rätta.

Det bjuds på träffsäker igenkänning i Kalas och katastrof som är första boken i Marie Oskarssons nya serie Vänner 4-ever och som kretsar kring en lågstadieklass. Faktiskt samma klass som förekommer i Oskarssons serie om Jack och kärleken som jag inte läst men som är lite tjockare böcker för de som läser lite mer. Vänner 4-ever-serien är kortare lätt att läsa-berättelser som passar lagom för de som läser lite mer än börja läsa-böcker men som fortfarande vill ha lite enklare böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar