torsdag 25 februari 2016

Spökspanarna

Finns hos adlibris och bokus
Malva och Hanna är med sin klass på biblioteket för att låna böcker. En bok var ska de låna, men varken Malva eller Hanna vet riktigt vad de är sugna på. Bibliotekarien visar några böcker. Kanske är de intresserade av spökhistorier? Men den läskigaste spökberättelsen finns faktiskt inte i en bok, säger bibliotekarien. Det finns nämligen ett riktigt spöke på bibblan. För hundra år sedan jobbade där en elak bibliotekarie och då och då syns hon fortfarande till i biblioteket. Det sägs att hon letar efter en försvunnen gammal bok och att det är därför hon inte kan få ro i graven. (Det här är för övrigt bibliotekshumor på hög nivå. Vilken bibliotekarie har inte nån gång letat ihjäl sig efter en försvunnen bok!)

Tjejerna bestämmer sig för att gå på spökspaning i bibblan men förirrar sig upp på vinden in bland mörka vrår och dammiga bokhyllor. Plötsligt hör de ett ljud bakom sig. Det låter som fotsteg. Är det biblioteksspöket!?

Spökspanarna är en småkuslig och mysryslig berättelse av Annika Widholm som passar alldeles lagom för lågstadiet. Boken är skriven på ett lättläst språk och med många fina illustrationer av Jonna Björnstjerna som både lättar upp och bidrar till en lite spöklig stämning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar