måndag 22 augusti 2016

Ormbiten

Länk till adlibris och bokus
Alex har i flera år blivit trakasserad av en kille som heter Mark. Det började när de gick i skolan tillsammans och Mark började kalla Alex för kossan eftersom han heter Cowan i efternamn. Att Alex dessutom gillar djur och föder upp guppyfiskar gjorde inte saken bättre och ett tag fick han heta Guppy istället.

Till sin sjuttonårsdag har Alex fått en strumpebandssnok i present av sin farbror. Han döper ormen till Pila och börjar bära med sig ormen i fickan.

Av en händelse råkar Alex bli vittne till hur Mark och hans gäng snattar kläder i en butik. Gänget åker fast och eftersom Mark fattat att Alex sett vad som hände är han övertygad om att Alex tjallat. Nu är Alex oskyldig, men det spelar ingen roll, Mark tror vad han vill och tjalla gör ingen ostraffat. Mark och hans gäng kommer med hotelser och Alex vet att gänget kommer att klå upp honom om de får tag i honom. Situationen börjar bli allt mer pressad och till slut går Alex rakt in i gängets fälla. Men gissa vem som är rädd för ormar?

Robert Swindells Ormbiten är en snabb- och lättläst bok som utan krusiduller hoppar rakt in i händelserna. Med andra ord, en typisk Argassobok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar