fredag 14 oktober 2016

Passa!

Läs mer på adlibris eller bokus
Lättläst. I 5b spelar alla fotboll på rasterna. Till och med Wille är med trots att han egentligen inte tycker det är så himla kul. Fotboll är inte hans grej. Han gillar ju matte och schack. Men alla är med och spelar fotboll och Wille är mer eller mindre tvingad att ställa upp och vara med varje rast. Trots att han avskyr att smutsa ner sig på grusplanen och typ alltid ändå missar bollen.

När det är dags för årskurs fems årliga fotbollsturnering så bävar Wille inför matcherna. Han vill inte vara med. Fotbollsturneringen är bara för killarna. Tjejerna har basketturnering istället, något Moa i Willes klass inte går med på. (Jag förstår ärligt talat heller inte varför de inte kan ha blandade lag. Tramsigt!) De två lyckas övertala idrottsläraren att Moa ska ta Willes plats i laget. Men Wille blir ändå tvungen att ställa upp när Christian får rött kort och blir avstängd från sista matchen, den match som kommer att avgöra om 5b vinner turneringen eller inte. Och kanske kan Wille ändå hjälpa laget att vinna. Trots att fotboll inte är hans grej.

Passa! av Thomas Halling är en lättläst fotbollsbok som alla kan känna igen sig i. Visst är det mycket om och kring fotboll, men boken handlar också om livet på mellanstadiet, om kompisar och lite om kärlek. Så visst kan många känna igen sig i Passa!, även de som inte gillar att spela fotboll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar