onsdag 14 juni 2017

Bellman på skattjakt

Länk till adlibris och bokus
Det är ett ganska så smart drag av Peter Gissy att korsa alla barns favoritfigur, Bellman, från de roliga historierna med deckargenren. Det är enkelt och lättläst, fnissigt och lite spännande också.

I böckerna om Bellman som deckare har Bellman, ryssen och norrmannen slagit ihop sig och bildat en privatdetektivbyrå, det finns alltså flera böcker, men jag har läst Bellman på skattjakt. Berättelsen börjar med att Bellman och kompani får ett uppdrag av en fisförnäm dam. Hennes älskade collie, Napoleon, har sprungit bort. Och imorgon är det ju Napoleons födelsedag med leverpastejstårta och allt! Bellman måste hitta hunden innan imorgon! Sista spåret efter collien slutar bakom Folkmuseet så det är dit Bellman, ryssen och norrmannen beger sig för att börja spana. Och det är nu som gänget får ett riktigt brott att bita i istället. För under tiden som de bedriver spaning utanför museet passar några riktiga skurkar på att bryta sig in i museet och stjäla en ovärderlig diamant. Bellman och kompani blir så klart inblandade. Men ska de, som inte ens kan hitta en bortsprungen hund, kunna lösa det här brottets gåta?

Bellman på skattjakt är en lättläst berättelse med typ roliga-historier-vitsar som drar åt typ deckarhållet. Lite fart och spänning blir det, men personligen tycker jag det är rätt så banalt. Fast nu är ju målgruppen barn i 6-9 års åldern och hos dem går detta hem med all säkerhet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar