tisdag 20 juni 2017

Dags för disco

Länk till adlibris och bokus
Dags för disco är andra boken i serien Vänner 4-ever som bjuder på en hel del igenkänning för den som går på lågstadiet.

Det är alltså dags för disco och Jack vet inte riktigt hur det funkar på disco, han har ju inte varit på något innan. Hur mycket pengar ska man ha med sig? Vad ska man ha på sig? Hur ska man dansa? Edvin menar att man måste gå tillsammans med en tjej, han tänker fråga Julia, kan inte Jack fråga Emilia? Men Jack är rädd för att Emilia ska säga nej så det slutar med att Jack och Edvin har följe till discot.

När de kommer till discot börjar Edvin genast dansa med Julia. Det ser jättekul ut, men Jack vågar inte fråga Emilia så istället står de tysta och stela bredvid varandra ända tills Emilia går och köper popcorn. Då kommer bästa låten! Den som man bara inte kan stå still till utan som man bara måste dansa, hoppa, röra sig till. Stella drar upp Jack på dansgolvet och det är så roligt! Tills Jack ser hur Emilia står ensam i ett hörn med en strut popcorn. Tänk om Emilia tror att Jack inte vill dansa med henne nu? Hur ska han lösa detta?

Marie Oskarsson skriver vardagsnära om livet på lågstadiet med kompisar, skolan och lite kärlek. Det här är en hit för den som kommit förbi nybörjarläsningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar