måndag 3 juli 2017

Tro på dig själv

Länk till adlibris och bokus
Tjejerna i Laxens bollklubb har problem med sammanhållningen i laget. Istället för att som tidigare vinna matcherna förlorar de nu match på match och de ligger i riskzonen för att bli nedflyttade. Självförtroendet hos spelarna är förståeligt nog inte det
bästa trots att tjejerna egentligen är duktiga spelare. Problemen ligger djupare än så, tävlandet om uppmärksamhet på och utanför plan har stört tjejernas spel och de funkar helt enkelt inte längre som ett lag.

Deras tränare, Tina, har insett var problemet ligger. För att kunna bli ett fungerande lag igen behöver tjejerna återfå förtroendet för varandra och sig själva och framför allt måste de lära sig att ha kul tillsammans igen. En träningshelg med övernattning ser ut att kunna hjälpa laget på en bit på vägen.

Tro på dig själv är första delen i serien om Handbollstjejerna och är skriven av danska Dorte Lilmose. Gillar man handboll så är detta en bok att sluka för det handlar mycket om själva handbollspelet och vad som händer på planen. Bland fotbollsböckerna finns det redan ett antal liknande böcker, men vad gäller handboll så har det knappt funnits något tidigare och därför är det kul att denna bok nu finns på svenska. Kul också att det handlar om ett tjejlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar