söndag 20 augusti 2017

Fråga chans

Länk till adlibris och bokus
Jack går i tvåan. En dag, som en klar blixt från himlen är det, upptäcker Jack att han är kär i Emilia som går i hans klass. Fina Emilia med sitt trasselhår. Jack kan knappt andas när hon är nära, vågar inte prata med henne. Men om han inte vågar prata med henne, hur ska han då våga fråga chans?

Jacks bästa kompis, Edvin, har också gått och blivit kär. Han är kär i Julia som är Emilias bästis. Till skillnad från Jack, som inte ens vågar berätta för Edvin att han är kär, så kan Edvin inte sluta prata om Julia. Dessutom är han så modig att han till och med frågar chans på Julia. Bara så där! Och plötsligt så hänger Edvin med Julia och Emilia hela tiden, vilket gör allting så mycket jobbigare för Jack. Å ena sidan vågar han fortfarande inte prata med Emilia men å andra sidan så känner han sig utanför när Edvin bara hänger med tjejerna hela tiden, trots att de försöker få Jack att vara med.

Till slut vågar Jack berätta för Edvin hur det ligger till och Edvin uppmanar Jack att fråga Emilia. Men hur ska det gå till? Ska han våga? Och vad ska Emilia säga?

Fråga chans av Marie Oskarsson är första delen i serien om Jack och kärleken som handlar om kärlek och vänskap på lågstadiet. Åh, vad man våndas med Jack! Det är inte svårt att känna igen sig i både kärlekspirret och osäkerheten. Totalt finns fem delar om Jack och kärleken men karaktärerna från böckerna förekommer även i Marie Oskarssons lättlästa serie Vänner 4-ever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar