måndag 18 december 2017

Liten svart hund i natten

Länk till adlibris och bokus
Samson är en liten svart glad och kavat hund. Han är inte rädd för någonting och brukar glatt gå fram för att hälsa även på de riktigt stora hundarna som morrar och skäller. Men dagen då den här historian tar sin början sker något fruktansvärt. Samsons matte trillar ihop när de är på väg till tunnelbanan. Hon har fått en hjärtinfarkt och ambulansen kommer och hämtar henne. Men ingen finns att ta hand om Samson som blir skrämd och rusar iväg utan att veta vart han ska eller vart han är.

Efter ett tag kommer Samson till en park som han känner igen sig i. Här brukar han och matte promenera och Samson som inte riktigt hittar hem härifrån går till slut och lägger sig under en buske i parken i hopp om att hans matte ska komma och leta efter honom. Men matte kommer inte och hämtar honom. Och ingen annan heller. Samson är nu både hungrig, törstig, kall och rädd. Och helt ensam i den stora staden. Men så hittar han en röd vante. Den luktar bekant på något vis.

Rose Lagercrantz Liten svart hund i natten är rikligt illustrerad av Rebecka Lagercrantz som låter oss följa med på Samsons strapatser runt om i Stockholm. Det är också en alldeles bedårande berättelse som får det kallaste vinterhjärta att smälta. Det här är definitivt något för hundälskaren, men det räcker gott att uppskatta hjärtevärmande berättelser för att man ska gilla den här lilla boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar