torsdag 28 december 2017

Noel och den magiska önskelistan

Länk till adlibris och bokus
När Noels mamma bestämmer sig för att jobba utomlands ett tag flyttar Noel och pappa till en ny lägenhet. Noel har självklart fattat sen lång tid tillbaka att allt inte är helt bra mellan mamma och pappa, även om ingen säger något högt och flytten till den nya lägenheten har också inneburit att Noel fått börja i en ny skola. Där har han hamnat i en klass i vilken det verkar stört omöjligt att få några vänner. I början försökte Noel verkligen, men nu när jullovet närmar sig har han i stort sett gett upp, stannar hellre inne i klassrummet när det är rast istället för att stå ensam på skolgården.

Noels liv tar en ny vändning den dag en illaluktande smutsig och tovig gubbe sätter sig bredvid honom på bussen hem. När gubben hoppar av någon hållplats senare ligger det kvar en papperslapp på sätet. Noel vecklar upp lappen och läser: Noel: önskelista. Det är allt som står och det känns lite mystiskt att det är just Noels namn som står på lappen. Tänk om det är en magisk önskelista? Det kan ju aldrig vara fel att testa och därför provar Noel att önska sig en vän.

Det häftiga är att önskan slår in nästan direkt! Noel träffar Silke som precis flyttat in i hans hus och sporrad av önskelistans magi provar Noel att önska sig fler saker, vilka också magiskt nog går i uppfyllelse. Men önskningarna tycks inte enbart vara av godo. För varje önskning har sin konsekvens och för varje bra sak som slår in, följer något mindre bra.

Janina Kasteviks Noel och den magiska önskelistan är en finstämd vinterberättelse om ensamhet och vänskap, trassel i familjen och om vardagsmagi som blir mysig och lite spännande läsning för mellanstadiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar