onsdag 11 april 2018

Vilmas vilda värld

Länk till adlibris och bokus
Vilmas vilda värld av Abby Hanlon är första boken om denna vilda och lite busiga sexåring vars fantasi inte alltid går att skilja från verklighet.

Vilma är yngst i syskonskaran. Allra helst vill hon vara med storasyskonen Emelie och Ludvig. Av nån anledning så vill de aldrig leka med Vilma. De kallar sin lillasyster för bebis och håller på storasyskons vis på att bli tokiga på sin lillasysters ständiga frågor. Tänk om bara skolan kunde börja igen. I ett försök att få vara ifred från sin lillasyster kommer Emelie och Ludvig på att de skulle kunna skrämma Vilma genom att berätta om en påhittad häxa, Gloria Glufs, som är över 500 år gammal, har spetsiga vassa tänder och som stjäl småflickor. Precis sådana som Vilma! Tyvärr går syskonens plan om att skrämma Vilma i baklås och Vilma går istället in för att hitta Gloria Glufs innan häxan hittar henne. För en häxa är ingen utmaning för Vilma och hennes låtsaskompis Marys häxfällor!

Vilmas vilda värld passar bäst som högläsning för fem-sex-åringar som, precis som Vilma, kanske har storasyskon som inte vill leka. Det är fartfyllt och jag tror det här kan vara en favorit för många i målgruppen. Jag tycker själv att boken på sin höjd är smårolig, dock hamnar Vilma inte bland mina favoritböcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar