tisdag 24 september 2019

Kommissarie Gordon

Länk till adlibris och bokus
Någon har stulit alla nötter som ekorren samlat under hösten och som han skulle ha hela långa vintern! Då brottet skett i den kände kommissarie Gordons polisdistrikt tar den trötte paddan givetvis sig an fallet. Trots att kommissarie Gordon allra helst hade suttit inne, druckit te och ätit kakor är det viktigt att tjuven tas fast. Det har faktiskt rapporterats om liknande nötstölder i andra delar av skogen.

Men under bevakningen av brottsplatsen fryser kommissarien fast i en snödriva och därför kan han inte heller stoppa en mus som mitt framför ögonen på Gordon smyger iväg med en nöt. Men musen är nu inte den förmodade nöttjuven. Den lilla musen har endast tagit en nöt för att försöka dämpa de värsta hungerskänslorna. Efter att ha hjälpt Gordon loss får musen följa med till kommissariens polisstation där det beslutas att musen ska fåp hetta Paddy och bli Gordons assistent. För är det något kommissarien behöver så är det en pigg och alert hjälpreda!

Det första fallet är Ulf Nilssons första bok om Kommissarie Gordon, en väldigt mysig och lagom snäll deckargåta för lågstadiet. Förutom själva fallet - nötstölden, så är Det första fallet också en fin berättelse om mod och vänskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar