tisdag 1 oktober 2019

Bortförd

Länk till adlibris och bokus
Saga och Sigrid är bästisar och bor dessutom grannar med varandra. Sigrid har fastnat för det nya onliespelet S som i skräck och spelar det i stort sett hela tiden. Det är knappt hon har tid för Saga längre. Från sitt sovrumsfönster kan Saga se Sigrid sitta i sitt rum framför laptopens blåa sken mest hela tiden. S som i skräck går ut på att överleva en monsterattack och det har blivit superpopulärt på kort tid. Det är många som spelar. Saga har öppnat ett konto, men har inte testat att spela än. Hon är helt enkelt inte så intresserad.

En dag försvinner Sigrid spårlöst. Man letar igenom huset, trädgården, grannskapet. Ringer runt och frågar om någon sett Sigrid. Men det finns inga spår efter henne. Saga vet inte heller vad som kan ha hänt. Men hon vet att det inte är lönt att leta. För ena sekunden fanns hon i sitt rum. Andra sekunden var hon borta.

När Sigrids pojkvän Hugo får veta blir han förskräckt. Det går ett rykte om att flera personer som spelar S som i skräck försvunnit. Precis som Sigrid. Vad är det som händer egentligen?

Bortförd är första delen i Ewa Christina Johanssons trilogi S som i skräck en rätt bra otäck historia som snabbt fångar läsaren. Spänningen hålls uppe berättelsen igenom och slutet bäddar för en fortsättning. Bortförd är utgiven av Hegas förlag och boken ligger på en mellannivå i lättlästhet. En van läsare har med andra ord inga problem att sluka den här boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar