fredag 13 december 2019

Bob

Länk till adlibris och bokus
Wendy Mass och Rebecca Steadman har tillsammans skrivit denna otroligt charmiga berättelse om Bob. Vem och vad Bob är denna sagas stora gåta. Bob själv har glömt vem han är och varifrån han kommer. Det vi vet om Bob är att han är en grön varelse iklädd kycklingdräkt som i fem år har suttit instängd i en garderob i mormors hus. Där har han väntat troget på att Livy ska komma tillbaka. Livy är den som för fem år sedan hittade honom och tog hand om honom.

Och nu efter fem år är Livy tillbaka! Tätare besök än så blir det inte när man bor i USA och ens mormor bor i Australien. Den här gången ska Livy, precis som förra gången bo själv med mormor ett par dagar. Sist hon var här var hon bara fem år och kommer inte ihåg speciellt mycket. Bob har hon glömt bort totalt. Inte ens när Livy öppnar garderoben och ser den lilla Bob-varelsen vet hon till en början vem han är.

Men Bob hjälper Livy att minnas. Och han hjälper henne komma ihåg löftet hon gav honom: att ta reda på vem Bob är och var han kommer ifrån. 

Bob är en sagolik berättelse, full av magi, humor och charm och alldeles totalt älskvärd. Det här är en riktig pärla till bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar