måndag 16 december 2019

Flickan på hotellet

länk till adlibris och bokus
Katarina Wennstam har skrivit flera romaner samt reportageböcker på temat våld och övergrepp mot kvinnor, ett tema som kommer igen även i Flickan på hotellet som är Wennstams första ungdomsroman.

Sjuttonåriga Olivia Fridh hittas död, strypt till döds, på ett sunkigt hotell i Stockholm. Alex, vars bonusmamma är polis råkar få höra nyheten innan media snappat upp den. Alex påverkas starkt av att en tjej i hennes egen ålder mött ett sådant öde och hon kan inte riktigt släppa tankarna kring Olivia Fridh, vem hon var och vad som hände den där sista kvällen i hennes liv. Tillsammans med sina kompisar, Bianca och Charlie, börjar hon själv nysta i Olivias liv. De kartlägger hennes liv via sociala medier och plötsligt har de kommit farligt nära en misstänkt mördare.

Trots en del banaliteter i berättelsen (jag kunde inte låta bli att störa mig på hur tre gymnasieungdomar får för sig att leka detektiver och hur enkelt det tycktes gå för dem att komma gärningsmannen på spåren) så är Flickan på hotellet väldigt spännande och jag sträckläste! Det behövs fler spänningsromaner eller deckare för unga, så att Flickan på hotellet är första delen i en planerad trilogi om Alex Skarp är välkommet. Andra boken, Pojken under bron, finns också att läsa medan tredje delen ännu inte kommit ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar