onsdag 29 januari 2020

Ester Tagg

Länk till adlibris och bokus
Ester Tagg har bott på barnhemmet Silverskeden sedan hon bara var en liten bebis. Det enda Ester har kvar från sina föräldrar är en halv karta med ett flygande piratskepp på. Ända sen Ester var liten har hon varit övertygad om att kartan är en skattkarta och att hennes föräldrar finns ombord på det flygande piratskeppet.

En dag ser Ester en bild på ett likadant piratskepp i tidningen. Det står att skeppet kommer att landa på stadens torg för att proviantera inför att de ska bege sig ut och leta efter en legendarisk skatt. Med tanke på att Ester om bara tre dagar fyller tio år och då kommer att säljas till en fabrik för att jobba så vet hon att hon inte kommer att få tillåtelse att gå till torget för att titta på skeppet. Men Ester smiter iväg, lyckas smita ombord och gömma sig, hon ska ju bara se sig omkring lite, men helt plötsligt befinner sig skeppet uppe i luften! Det har redan lättat ankare.

När besättningen upptäcker att ett barn smitit ombord är det för sent att vända om. Kapten Stålhjärta är hemskt förargad, men det skulle bara sinka dem ännu mer att vända tillbaka nu och Ester skickas ner till kabyssen där hon får hjälpa till med att laga mat. Snart upptäcks det att Esters karta faktiskt är ena halvan av en riktig skattkarta. Och den andra halvan har nämligen Kapten Stålhjärta!

Ester Tagg och den flygande holländaren är första boken av tre om Ester Tagg. Linn Åslund har skrivit ett riktigt piratäventyr med steampunkiga ingredienser. Den här gillade jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar