onsdag 26 februari 2020

Allt för laget

Länk till adlibris och bokus
Två hockey-böcker på raken! Nu har jag också läst Allt för laget av Jake Maddox, även denna en lättläst, men framför allt kanske snabbläst liten bok som också genomsyras av hockey - hockey - hockey!

Hockeysäsongen har precis börjat igen och Jamie som är lagkapten för Kometerna vet att hans lag har goda chanser att vinna kommande mästerskapsturnering. Men redan innan första matchen är avgjord har två av Kometernas bästa spelare fallit bort.

Jill, som är lagets enda tjej, men som fått dispans för att spela med killarna för att det inte finns något tjejlag för hennes åldersgrupp blir portad från matchen av motståndarlagets tränare. Han menar att hon inte får spela med killarna och ingen vågar låta Jill fortsätta vara med eftersom risken finns att Kometerna då blir diskade. När sedan Brett, lagets målvakt får en skada och tvingas av plan då sjunker så klart modet ännu mer hos Kometerna.

Kometerna har ingen annan målvakt och skadan som Brett dragit på sig visar sig vara så pass illa så att han inte kan vara med och spela på flera månader. Den ende som skulle kunna ersätta Brett är Jamie själv som testat att stå i mål ett par gånger tidigare. Jamie ställer självklart upp för sitt lag, men när kometerna börjar förlora matcher så kan Jamie inte hjälpa att han ser mörkt på hur det ska gå för laget. Och tyvärr avspeglar sig Jamies humör hos hans medspelare. Hur ska Kometerna kunna vända sitt underläge nu?

Allt för laget är som sagt en kort och snabbläst bok med en rätt så okomplicerad berättelse. Och ändå är det spännande att läsa. Här är inte lika mycket fokus på själva hockey-spelet som det är i Nedsläpp, men tillräckligt för att tillfredsställa en hockeyintresserad läsare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar