lördag 22 februari 2020

Nedsläpp

Länk till adlibris och bokus
Nedsläpp är första boken i den nya lättlästa hockey-serien Förstafemman skriven av Nike Bengtzelius och Christian Axelsson. Och den som längtar efter att läsa en hockeybok kommer verkligen inte att bli besviken! Nästan halva boken utspelar sig i hockeyrinken och matchskildringarna är välgjorda och beskriver ett snabbt spel som blir spännande till och med för mig som inte är så värst hockeyintresserad.

I denna första bok om Förstafemman får vi följa Oliver som är vänsterback i laget Yggdrasil. Sommarlovet är äntligen över och nu ska hockeyträningarna sätta igång på allvar, något som hela laget har sett fram emot. Men under första träningen märker Oliver att han vuxit ur sina gamla skydd och tränaren säger att han måste skaffa nya annars är risken stor att han skadar sig. Problemet är bara det att hockeyutrustning är dyrt och Olivers ensamstående mamma har inte riktigt råd att köpa ny utrustning nu.

Som grädde på moset så ska hela laget på träningsläger till helgen och det måste spelarna till viss del betala själva. Inte kan Oliver be sin mamma om detta också, så Oliver får försöka se till att lösa situationen själv. Och det snabbt. Annars kommer han att bli bänkad i lagets första viktiga match för säsongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar