fredag 21 februari 2020

Farligt spel IRL

Länk till adlibris och bokus
Albin har varit hemma sjuk från skolan ett par dagar, men börjar nu äntligen friskna till så passa att han orkar testa sitt nya datorspel. Spelet är riktigt snyggt gjort med snygg grafik som för tankarna till augmented reality, förstärkt verklighet. Medan han börjar spela på nivå ett märker hans snart att banan han springer på faktiskt är en kopia av hans eget kvarter, till och med hans egna gata och slutligen in i hans egna hus och trappuppgång. Shit vad coolt! Första nivån går ut på att samla guldmynt och han har nästan klarat hela första banan när tiden rinner ut, bara två trappor nedanför hans egen dörr. Ett infall får Albin att gå ut i trappen och gå ner två våningar och döm om hans förvåning när det faktiskt ligger ett par guldmynt i trappan, de där allra sista mynten som han aldrig hann ta innan tiden gick ut.

Först tänker Albin att det måste vara nån som skojar med honom, men när även andra nivåns bana på ett liknande vis slutar i Albins trappuppgång och det även här hänger likadana ballonger i trappen som i spelet börjar Albin ana att det faktiskt händer på riktigt. Det är så häftigt!

Men några nivåer senare är det inte lika häftigt längre. En clown med en kniv i handen jagar Albin genom spelet. Händer det här också på riktigt?

Per Berg har skrivit Farligt spel IRL som är en lättläst och ack så spännande och lyckad berättelse som jag tror kommer att locka många läsare. Inte minst för sitt lockande bokomslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar