tisdag 10 mars 2020

Hemliga BK

Länk till adlibris och bokus
Sommarlovet är över och Lily, Zack och Kahl har faktiskt längtat efter att komma tillbaka till skolan. Då kan de nämligen samla laget igen och spela fotboll på rasterna. Precis som de brukar.

Men det här läsåret stöter de på motstånd. Skolans nye rektor förbjuder all form av bollsport på skolgården. Något skäl till varför förbudet införs ger han inte, men för en lärare avslöjar han att han tycker att sådan lek innebär för stor skaderisk och alltså är alldeles för farligt.

Nu är det så att skolgården ligger alldeles vid en skog, och denna får eleverna egentligen inte gå in i heller, men nu har ju faktiskt den nye rektorn inte sagt nåt nytt om det, så kompisarna bestämmer sig för att börja hänga där på rasterna istället. Och i skogen hittar de en övergiven och igenvuxen gammal tennisbana. Detta skulle kunna bli en utmärkt fotbollsplan om man bara röjde upp lite! Sagt och gjort, kompisarna börjar fixa i ordning planen och snart kan de i hemlighet och i skydd från skogen köra igång sina fotbollsmatcher igen. Men säg den lycka som varar för evigt. När hösten kommer och löven faller blir det allt svårare att hålla sig dolda i skogen...

Hemliga BK av Tom Palmer är en lättläst berättelse som passar från  åtta-nio år och som handlar om fotboll och kamratskap, men också om att våga möta sina rädslor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar