onsdag 11 mars 2020

Vingar: Stridspilot

Länk till bokus och adlibris
Jatinder tillbringar sommarlovet med att gå på fotbollsskola och är tillsammans med två av fotbollsskolans andra elever inhysta hos ett par som bor bredvid ett gammalt övergivet flygfält. Flygfältet var flygbas under första och andra världskriget och huset som paret bor i nu fungerade förr i tiden som hem för piloterna. På väggarna i huset hänger svartvita foton av de gamla piloterna och det vilar en märklig stämning i och kring huset.

Paret berättar om en av piloterna under första världskriget som var sikh, precis som Jatinder, och om natten drömmer Jatinder om denne Hardit Singh Malik, som han hette. Men är det verkligen bara en dröm? Allt känns så verkligt och det är precis som om Jatinder kastas in i Hardit Singh Maliks historia.

Tom Palmer kombinerar temat fotboll och historia i Vingar: Stridspilot. Jag ska erkänna att jag läste igenom boken väldigt snabbt och gav den kanske inte heller en riktigt välförtjänt chans. Men den kan säkert upplevas som spännande om man bara tillåter sig att komma in i boken. Jag gillar ju annars böcker som knyter an till historien och där man också får lära sig något om förr i tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar