tisdag 24 mars 2020

Alex och den magiska fotbollströjan

Länk till adlibris och bokus
Alex spelar i BK Flagg och nu ska hans lag få möta Malmö FF, vilket så klart är stort. Alex önskar inget hellre än att bli uttagen till matchen, men han är helt enkelt inte bra nog och beskedet får honom att vilja ge upp fotbollen helt och hållet.

Men Alex farmor får honom att inte ge upp. Hon tar med honom upp på vinden och tar fram en gammal landslagströja som tillhört hennes pappa en gång. Han spelade ett par matcher i landslaget på 1930-talet och enligt Alex farmor så är tröjan magisk. Utan den hade hennes pappa inte kunnat spela så bra som han gjorde. Påstod han själv. Alex viftar bort det farmor säger men tar emot tröjan. Han tror självklart inte på några magiska krafter eller magiska tröjor, men så får han ett infall och sätter på sig tröjan under sin egen lagtröja. Och då händer det något märkligt.

Alex och den magiska fotbollströjan är skriven av Martin Palmqvist och är en mycket lättläst berättelse från Nypon förlag som passar både den som inte är van vid att läsa men också den som kanske är relativt ny på det svenska språket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar