onsdag 1 april 2020

Onåbar

Länk till adlibris och bokus
Sonja tretton år och som så många andra beroende av sin mobil. I den har hon hela sitt liv, bilder, musik, sociala kontakter... När hon under lektion blir påkommen med att använda sin telefon, trots att man inte får, blir den beslagtagen av hennes lärare. Ingen annan än hennes föräldrar får hämta ut telefonen. Det är bara det att Sonja inte kan med att berätta för sina föräldrar.

Det som bekymrar henne mest är hur hon nu ska kunna messa med Salem, killen hon gillar och som hon messat lite med om att träffas. Men hur ska hon nu kunna svara honom? Men efter att ha träffat sin mormor får hon en idé. Varför inte testa att göra som förr i tiden och skriva ett brev!

Onåbar är första delen i den grafiska romanserien Bebigny som handlar om ett gäng tonåringar i en fransk förort. Tanken är att varje bok ska följa en av personerna i gänget. Onåbar kombinerar serieromanens rutor med löpande text, vilket gör den väldigt lättläst och enligt förlaget riktar den sig till åldersgruppen 12-15 år. Jag sätter nog hellre boken i händerna på någon som är max tolv år. Innehållet är rätt så moraliserande kring mobiltelefonberoende och det ser troligtvis de flesta läsare igenom. Tror inte att man som tonåring är så sugen på att läsa förnumstigheter kring att man inte ska använda sin mobil så mycket. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar