torsdag 21 maj 2020

Väntar tills natten kommer

Länk till adlibris och bokus
Lukas och Sam har hyrt en liten fiskestuga vid Vänern över sommaren. Eller hyrt och hyrt, ägaren tänker sälja och hyr ut gratis mot att den som hyr målar fasaden och fixar lite grejer. Gratis sommarboende med andra ord. Killarna ser fram emot en skön sommar där de äntligen kan få tid för varandra efter sitt rätt så långa distansförhållande. Men Sam har fått ett sommarjobb på ett närbeläget museum och Lukas stressas av inlämningsuppgiften till fotokursen han anmält sig till. Den där tiden för varandra blir det inte jättemycket av.

Istället lär Lukas känna två kvinnor som driver ett lokalt café och som visar sig vara stugans ägare. Men när han frågar om saker han hittar i stugan, namn på personer han läser om i en gammal dagbok får han inga svar. Det är något som ägaren gärna inte pratar om. Under Lukas ensamma tid i stugan händer det en rad märkliga saker som han är osäker på är inbillning eller verklighet. Ett ljussken utifrån sjön bländar honom om kvällarna, en gammal telefon med snurrskiva som Lukas på skoj kopplar in ringer utan att någon finns i andra änden. Och skivspelaren sätter igång av sig själv. Alltid samma låt som spelas.

Väntar tills natten kommer av Christoffer Holst är en stämningsfull sommarrysare som visserligen aldrig blir så där superläskig, utan mer lagom mysryslig. Men det räcker gott och väl för den som vill ha lite feelgood-rysare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar