torsdag 30 december 2021

Så nära att det bränns

länk till adlibris och bokus
Max har börjat om. Han har lämnat sitt gamla destruktiva liv, det som Jasons sidekick där kickarna och adrenalinpåslaget fick Max att känna sig levande men som också var ett tydligt övertramp på vad som var det rätta att göra och där han inte alltid befann sig på rätt sida om lagen. Nu i gymnasiet har han lyckats bryta med Jason. Han har lovat sig själv och sina föräldrar att satsa på skolan. Och det går. Faktiskt går det bra.

En dag får han syn på Alice. Det är som att han fastnar i hennes blick. Och hon i hans. Men Alice är redan upptagen. Hon är tillsammans med Jason. 

Trots att Alice känner en nyfikenhet inför Max kan hon inte bryta med Jason. Trots att han är kall och kontrollerande är han som ett gift, en drog som Alice är beroende av. 

Max dras sakta tillbaka till Jason och hans gäng. För där Jason är där är kanske Alice. Max vet att han gör fel. Detta är inte det liv han vill ha, men han kan inte sticka under stol med att han saknar den rusiga känslan som det ger att vara med Jason. Men han vet också att han leker med elden och att han aldrig kan få Alice, för man tar inget ostraffat från Jason. Allt ställs på sin spets när Max blir passivt vittne till en misshandel som Jason är pådrivande i. Alice blir Jasons alibi och plötsligt pekar resten av gänget som var med den där kvällen på Max. 

Som vanligt är Christina Lindström helt lysande i sitt språk. Varenda replik känns äkta och hon är så bra på att levandegöra sina karaktärer, man går liksom och tänker på dem långt efter att man slutat läsa. Framför allt Jason stannar kvar hos mig. Honom skulle jag vilja veta mer om. Hur kan någon vara så karismatisk så att alla dras till en? Varför gick det så snett för honom? Åh, tänk om han kunde få en egen berättelse. Den hade jag velat läsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar