fredag 29 april 2022

Epa-liv

Länk till adlibris och bokus
En ny vänskap heter första delen i Magnus Ljunggrens serie epa-liv som utspelar sig på landsbygden och där intresset för motorer och bilar och framför allt då epa-bilar utgör en betydande del av handlingen. 

Erik har flyttat från Stockholm till en mindre ort eftersom hans mamma har träffat en ny kille. Det första Erik lägger märke till när han besöker sin nya skola är alla epa-traktorer som står på parkeringen. Epa-bilar är nåt av det töntigaste som Erik kan tänka sig. Men på Eriks nya skola har alla epa, och här är det högst eftertraktat att äga en egen. En av alla epor som sticker ut på parkeringen är en rosafärgad med namnet Bettan skrivet på sidan i skrivstil. Den skönheten visar sig tillhöra Frans som går i Eriks nya klass. Frans är lätt överviktig och är en stolt samlare av Wunderbaums, men han anses också vara något av en hopplös tönt och blir tyvärr mobbad. Erik tycker själv att Frans är lite underlig till en början men han tar ändå Frans parti mot mobbarna och det blir början på en ny vänskap som också kommer att ändra Eriks inställning till epa. 

En ny vänskap är en lättläst bok som skildrar livet på landet på en liten ort där alla känner alla och är en bok om vänskap, mobbing och kärlek. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar